Rijksoverheid

Aankondiging: Kennis Indoor 'Baksteen'

donderdag, 18 april 2019

Op maandag 29 april 2019 kunt u de Kennisindoor 'Baksteen' bijwonen; over... Verrassende dimensies van baksteen, de kleinste bouwsteen voor architectuur!

In de reeks Kennisindoor Monumenten en Architectuur richten we dit keer de blik op de “kleinste bouwsteen” die we allemaal van jongs af aan kennen. We zijn daar vertrouwd mee, onze gebouwde omgeving kent vanouds immers zeer veel baksteentoepassingen. Maar kennen we deze kleine bouwsteen eigenlijk wel?

Het is wederom gelukt om twee gerenommeerde specialisten èn liefhebbers van dit kleinood uit te nodigen en hun gepassioneerde verhaal over en avonturen met de baksteen met ons te delen. Architectuur- en bouwhistoricus Ronald Stenvert en Architect Jan Peter Wingender (voormalig lector lector aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) nemen u mee op een reis door de geschiedenis en ontwikkelingen van de baksteen vanaf ongeveer 1800.

Kennisindoor Monumenten Rijksvastgoedbedrijf heeft als doel kennis te delen, uit te wisselen en te verspreiden. De focus ligt -naast algemene inhoudelijke thema’s op het vlak van restauratie, instandhouding en gebruik van monumenten- op actuele onderwerpen en thema’s van het Rijksvastgoedbedrijf. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alle medewerkers van de aan de RVR verbonden organisaties.

Meer informatie over de bijeenkomst van 29 april a.s. vindt u hier!

U kunt zich tot maandag 29 april 12:00 uur aanmelden via deze link.

Geplande bijeenkomsten Kennisindoor:

  • 20 mei  - Biodiversiteit en ecologie in de stad.
  • 17 juni  - onderwerp nntb 
  • 18 juli   - onderwerp nntb