Rijksoverheid

AANKONDIGING: Kennis Indoor Monumenten 101

donderdag, 3 december 2020

In de laatste Kennis indoor dialoog van 2020 op maandag 14 december zijn rijksbouwmeester Floris Alkemade en Matthijs Schouten, ecoloog en filosoof bij Staatsbosbeheer te gast. Ze nemen je mee in hun denken over de betekenis van de natuur, de kunst om van richting te veranderen en het belang van optimistisch holistisch toekomstdenken.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in zijn missie opgenomen om gebouwen en terreinen in te zetten voor de realisatie van economische en maatschappelijke meerwaarde op basis van beleidsdoelen. Hoe dat exact gestalte zal krijgen de komende jaren is in ontwikkeling. Deze Kennis Indoor is ter inspiratie.

Floris Alkemade publiceerde met het college van Rijksadviseurs (CRA) Panorama Nederland en verschillende adviezen waarin onder andere landbouw en zorg een prominente rol spelen. In zijn persoonlijke getinte essay over de toekomst van Nederland betoogt hij dat onze hedendaagse welvaart zo’n onvoorstelbare vlucht heeft genomen dat iedere verandering allereerst als een bedreiging wordt ervaren.

Matthijs Schouten: ‘Om de stap van anders kijken naar anders doen te zetten zijn meerdere fasen nodig. Wetenschappers schotelen ons de ene na de andere grafiek over klimaatverandering voor, maar leren ons niet hoe we ons leven moeten veranderen.’

Meer informatie

Datum en tijd: Maandag 14 december 2020 vanaf 15.15 uur.

Locatie: Via Webex.

Aanmelden: tot vrijdag 11 december via het aanmeldformulier.

Lees het volledige programma (PDF).

De Kennisindoor van het Rijksvastgoedbedrijf heeft als doel kennis te delen, uit te wisselen en te verspreiden. De focus ligt - naast algemene inhoudelijke thema’s op het vlak van restauratie, instandhouding en gebruik van monumenten - op actuele onderwerpen en thema’s van het Rijksvastgoedbedrijf. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alle medewerkers van de aan de Raad voor Vastgoed Rijksoverheid (RVR) verbonden organisaties.