Rijksoverheid

Aankondiging: Kennis Indoor nr. 95 - Leegstand een Kans

woensdag, 2 oktober 2019

Op maandag 14 oktober, zal de 95e editie van Kennis Indoor plaatsvinden met als onderwerp ‘Leegstand een kans’. Deze Kennis Indoor staat in het teken van het tijdelijk gebruik van leegstaand rijksvastgoed dat op de afstootlijst staat. Kan de tussenperiode worden benut als kans voor een betekenisvol tijdelijk gebruik dat iets oplevert voor de omgeving of zelfs de stad? Biedt dat geen mogelijkheden om te ontdekken wat het desbetreffende pand of complex voor ongekende potenties in zich draagt? Maar hoe doe je dat dan en welke spelregels gelden daarbij?

Leelee Woo en Léon Grootkop van afdeling Verkoop nemen je mee in de ontwikkeling van het verkopen van vastgoed, het verloop van financieel naar maatschappelijk rendement en de (on)mogelijkheden van tijdelijk gebruik.

Willemijn de Boer van ANNA Vastgoed en Cultuur vertelt over de wendbare organisatie die menig pand in Den Haag in tijdelijk beheer heeft en tot slot spreekt Wijnand Galema. Hij is kenner van het gebouw naar het ontwerp van architect Breurer.

Meer informatie vindt u hier.

Wanneer

  • Maandag 14 oktober 2019

Aanmelden

  • Via deze link, tot uiterlijk donderdag 10 oktober 12.00 uur.
  • Wees op tijd, er zijn slechts 80 plaatsen te vergeven!

Waar

  • Voormalige Amerikaans Ambassade
  • Lange Voorhout 102, Den Haag - Auditorium

De Kennisindoor van het Rijksvastgoedbedrijf heeft als doel kennis te delen, uit te wisselen en te verspreiden. De focus ligt - naast algemene inhoudelijke thema’s op het vlak van restauratie, instandhouding en gebruik van monumenten - op actuele onderwerpen en thema’s van het Rijksvastgoedbedrijf. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alle medewerkers van de aan de Raad voor Vastgoed Rijksoverheid (RVR) verbonden organisaties.

Ook in het najaar gaat Kennisindoor weer verder. Zet de volgende data alvast in uw agenda:

11 november : onorthodoxe herbestemming: TBS Kliniek Oldenkotte en tweede natuu

9 december: Antropoceen door Dirk Sijmons