Rijksoverheid

Windmolenpark Streepland: eerste openbare toewijzingsprocedure Rijksvastgoedbedrijf

dinsdag, 29 januari 2019

Het is een feit: de allereerste openbare toewijzingsprocedure van gronden ten behoeve van een windmolenpark van het Rijksvastgoedbedrijf is succesvol afgerond. Samenwerkingsverband Goede Buren gaat drie windturbines realiseren in de buurt van locatie Streepland aan de rijksweg A16. De toewijzingsprocedure kwam tot stand in samenwerking met de provincie én de gemeenten van Noord-Brabant.

"Het bijzondere aan dit project is dat het Rijksvastgoedbedrijf samen is opgetrokken met Rijkswaterstaat, de Brabantse gemeenten en provincie Noord-Brabant," vertelt Petra Meijboom, programmamanager van het Rijksvastgoedbedrijf. Streepland is het eerste windmolenpark dat het Rijksvastgoedbedrijf middels een openbare toewijzingsprocedure tot stand hielp komen. "Eerder waren het vaak ondernemers die het Rijksvastgoedbedrijf om grond vroegen, omdat ze mogelijkheden zagen om er energie te creëren. Nu is het voor de eerste keer andersom.

Petra Meijboom, Alwin Winkel en Teun Lamers werden geïnterviewd door PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Klik hier voor meer informatie.