Rijksoverheid

Kennis

Op het gebied van vastgoed worden verschillende opleidingen, cursussen en bijeenkomsten georganiseerd en verzorgd door de markt. Ook bestaan er voor diverse onderwerpen kennisgidsen. In RVR Actueel worden deze activiteiten bekend gemaakt.

Nota Besluit RVR Kennis (PDF 197 KB)

Workshop Rendement en Rijksvastgoed

De workshop 'Rendement en Rijksvastgoed' leert aan medewerkers van de rijksvastgoeddiensten om op systematische wijze rendementsverbetering van Rijksvastgoed in te schatten, hiervoor de juiste cultuur aan te leren en daar draagvlak naar anderen voor te organiseren. Daarnaast leer je om markt/ en financiƫle informatie over vastgoed van het Rijk te gebruiken.

Gericht op samenwerking tussen de diensten

De leervorm is er mede op gericht om de samenwerking tussen de diensten te bevorderen. De workshop bestaat uit drie dagen en wordt gehouden op Schiphol. De opleiding start in juni 2017.

U kunt zich aanmelden bij de organisatie die door het Rijk is ingehuurd: NCOI via haar mailadres mnenk@ncoi.nl of telefonisch 06-22 39 52 92 (van 08:00 uur tot 18:00 uur).

Rijksopleiding Juridisch Vastgoed Rijksoverheid

De opleiding bestaat (gedurende 1,5 jaar) uit 3 modules van elk 6 workshops van 6 uur. Elke module wordt afgesloten met een schriftelijk examen. U kunt nu instappen bij Module 1 Privaat Recht. Die start op 9 maart 2017.

Aanmelden kan per (halfjaarlijkse) module via www.ncoi.nl

Opleiding Vastgoedeconomie

De opleiding start bij voldoende belangstelling in september 2017, bij de Amsterdam School of Real Estate (VU-ASRE). Ook de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van vastgoedportefeuillestrategieĆ«n van de Raad van Vastgoed Rijksoverheid diensten zullen behandeld worden. Bekijk de inhoudelijk brochure Vastgoedeconomie (PDF 1.16 MB).

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen en te sturen naar p.tempelman@asre.nl.