Rijksoverheid

Aankondiging - Kennis Indoor Dialoog 102: Mobiliteitsgeluk

maandag, 1 februari 2021

Mobiliteit is een onderwerp dat niet dagelijks op de agenda van het Rijksvastgoedbedrijf staat. Toch zijn we medeverantwoordelijk voor de bewegingen van 110.000 rijksambtenaren en 65.000 militairen en burgerpersoneel van en naar, in en rondom bijna twaalf miljoen vierkante kilometer aan gebouwen. Plus de bijbehorende logistiek. Vanuit welk vertrekpunt organiseren we die mobiliteit? Als onderdeel van de ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid van het grotere systeem? Of kunnen we het verschil maken? Een vraag die onderstreept wordt door de pandemie als gevolg waarvan de kaarten anders geschud zijn. Twee inspirerende gastsprekers nemen ons mee in hoe het zo gekomen is dat onze publieke ruimte wordt gedomineerd door verkeer en niet door mensen en welke perspectieven er zijn.

Marco te Brömmelstroet schreef samen met journaliste Thalia Verkade het boek ´Het recht van de snelste´, om te begrijpen hoe het zover is gekomen dat alles en iedereen moet wijken voor de auto en te onderzoeken of het ook anders kan.

Martine de Vaan is collega bij het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met Filip van As (min. I&W) en Steven Kroegbergen (Agenda Stad) bokste ze de City Deal ´Ruimte voor Lopen´ voor elkaar. Met dit samenwerkingsverband committeren gemeenten, rijksoverheid, maatschappelijke en private partijen zich om de komende 4 jaar te gaan experimenteren met loopbeleid in een stedelijke omgeving.

Meer informatie

Datum en tijd: 15 februari 2021, 15:30 uur

Locatie: via Webex.

Aanmelden: U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier. De eerste 17 inschrijvers ontvangen het boek Het Recht van de Snelste.

Programma: Lees hier het volledige programma (PDF).

De Kennisindoor van het Rijksvastgoedbedrijf heeft als doel kennis te delen, uit te wisselen en te verspreiden. De focus ligt - naast algemene inhoudelijke thema’s op het vlak van restauratie, instandhouding en gebruik van monumenten - op actuele onderwerpen en thema’s van het Rijksvastgoedbedrijf. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alle medewerkers van de aan de Raad voor Vastgoed Rijksoverheid (RVR) verbonden organisaties.